Kako da ostvarite željene rezultate sa vašim virtuelnim timom kroz povećanje poverenja i odgovornosti

Upravljanje virtuelnim timom

Rad na daljinu je trend koji godinama beleži rast. Izgradnja virtuelnih timova poslodavcima daje šansu da naprave tim najboljih performansi, dok zaposlenima pruža fleksibilnost, slobodu i uspostavljanje balansa između posla i privatnog života.
U praksi ipak postoje izazovi sa kojima se menadžeri, team leader-i i članovi timova susreću. Brojna istraživanja potvrđuju da su socijalna distanca, komunikacija, izgradnja odnosa poverenja i produktivnost ključne tačke koje treba unapređivati. Uprkos svim ovim izazovima, virtuelni timovi su budućnost.
Ovaj program je upravo kreiran kao odgovor ovim zahtevima i daje vam strategiju, korake i preporuke kako da upravljate ljudima koje ne vidite licem u lice i postignete željene rezultate, bez obzira na industriju u kojoj radite.

Benefiti treninga

Ova obuka učesnicima omogućava da:
 • Adekvatno razumeju izazove i odgovore zahtevima rukovođenja virtuelnim timom;
 • Savladaju psihologiju komunikacije kako bi nadomestili nedostatak neverbalnih poruka, socijalne interakcije i unapredili rukovođenje;
 • Primenjuju alat za identifikaciju stepena angažovanosti, odgovornosti i motivisanosti članova tima;
 • Vode efikasne individualne i grupne virtuelne sastanke;
 • Efikasno upravljaju ličnim i timskim vremenom i pravilno delegiraju zadatke kako bi uspešno i na vreme završavali aktivnosti;
 • Savladaju kulturološke, generacijske i personalne razlike i izgrade jedinstvo tima;

Kome je trening namenjen:

Profesionalcima koji upravljaju virtuelnim timovima, Project menadžerima, IT menadžerima, preduzetnicima, direktorima, konsultantima, supervizorima/tim liderima koji veći deo vremena upravljaju svojim zaposlenima na daljinu. Svima koji se po prvi put u karijeri susreću sa izazovom upravljanja ljudima i timovima na daljinu.

Teme koje se obrađuju:

I dan

 • Modul 1: Uloga i odgovornosti menadžera
  (Razumevanje personalne, timske i organizacijske uloge menadžera. Lična percepcija menadžerskog stila, upoznavanje sa stilovima rukovođenja i njihovom adekvatnom primenom)
 • Modul 2: Specifičnost virtuelnih timova i Izazovi virtuelnih lidera
  (Komunikacija kao alat rukovođenja virtuelnim timom. Psihologija komunikacije i čitanje „skrivenih poruka.“ Efektivna komunikacija lidera)
 • Modul 3: Modelovanje virtuelnog tima
  (Uspostavljanje jasnih standarda i očekivanja, građenje identiteta tima i uspostavljanje timske sinergije)

II dan

 • Modul 4: Efikasno upravljanje virtuelnim sastancima
  (Dinamika, struktura i sadržaj individualnih i grupnih virtuelnih sastanaka)
 • Modul 5: Taktike uticaja
  (Praćenje produktivnosti, organizacija timskog vremena, motivacija i delegiranje odgovornosti primenom koučing alata)
 • Modul 6: Komunikacija
  (Pravila efikasnog prenošenja informacija i izbegavanja nejasnoća. Građenje piramide komunikacije, segmentiranje poruka i odabir kanala. Empatička komunikacija i upućivanje feedback-a)

Struktura i trajanje:

Trening je osmišljen kao iskustveno edukativna interaktivna radionica. Sastoji se od 6 modula u ukupnom trajanju od 12h i može se organizovati kao dvodnevna radionica ili kroz 6 susreta u trajanju od 2 sata.
Pored  predavanja, podrazumeva veliki broj roll-play vežbi i vežbi na primerima iz realnog poslovnog okruženja, kao i testove za merenje dominantnog stila komunikacije i rukovođenja.
Zatražite ponudu

Zatražite ponudu

Ukoliko vas zanimaju cene određenih treninga i pogodnosti plaćanja, ili želite da zakažete sastanak i saznate više o uslugama koje pružamo, molimo vas da popunite naš formular i ubrzo ćemo Vas kontaktirati!

Vaše podatke koristićemo isključivo za pružanje informacija u vezi programa iz našeg portolija

Scroll to Top