Efikasno i u kratkom roku preispitajte svoje stavove i uverenja i donestite odluke

Individualni koučing

Koučing je vrsta mentalnog treninga u kome obučeni profesionalac pomaže klijentu da efikasno i u kratkom roku preispita svoje stavove i uverenja, maksimizira lične potencijale i donese odluke uz pomoć kojih će postići znatno bolje rezultate u privatnom i profesionalnom životu.
Koučing „jedan na jedan“ omogućava mnogo delotvorniji i fleksibilniji pristup razvoju veština, prilagođen specifičnim potrebama pojedinca, njihovom znanju, iskustvu, zrelosti, ambicijama i uglavnom su usmereni na postizanje brojnih ciljeva kako za pojedinca, tako i za kompaniju.

Naš pristup koučingu

Razlika između psihoterapije, psihološkog savetovanja i koučinga je u dubini pristupa i korišćenju tehnika. Zbog toga je jako važno da kouč bude iskusan, da dobro poznaje teorije strukture ličnosti i različite tehnike, da je i sam prošao dugogodišnji proces auto analize. Upravo se po tome izdvaja naš pristup koučingu, jer nam iskustvo i stručnost pomažu da osiguramo bezbedno okruženje i na jedan kreativan način ovaj proces prođemo sa klijentom.

Šta se postiže koučingom:

 • Brže definisanje ciljeva i kompanijskih prioriteta;
 • Usklađivanje ličnih i profesionalnih ciljeva i vrednosti;
 • Razvoj menadžerskih i liderskih veština;
 • Uspešno upravljanje timovima;
 • Uspostavljanje fokusa za ažurnije završavanje projekata;
 • Pravovremeno i kvalitetno donošenje odluka;
 • Izgradnja funkcionalnih odnosa sa kolegama i saradnicima;
 • Postizanje značajno boljih poslovnih rezultata;
 • Proširivanje sopstvenih kapaciteta ličnosti;
 • Osnaživanje ličnih stavova i razvoj kreativnosti;
 • Smanjenje stresa i povećanje tolerancije.

Kako mi to radimo- struktura koučing procesa

01
Pripremna faza – Definisanje razvojnih potreba klijenta sa HR Menadžerom/ linijskim menadžerom (prikupljanje podataka o klijentu, razlozi zašto se angažuje kouč, pozadina, očekivanja..)
02

Ugovor – Postavlja se ugovor o poverljivosti, željenim ishodima, načinu merenja i definisanju ključnih odgovornosti sve tri zainteresovane strane.

03

Procena – Kouč sprovodi gap-analizu između trenutnog i željenog nivoa performansi klijenta, procenjuje njegovu sposobnost da bude koučovan i o tome dostavlja izveštaj.

04

Feedback i akcioni plan – Kouč prenosi sve relevantne podatke klijentu i sa klijentom razvija akcioni plan koji će adresirati sve oblasti za razvoj.

05

Održavanje koučing sesija -Trajanje jedne koučing sesije je 60 minuta.

06

Zatvaranje i evaluacija – Klijent, kouč i HR menadžer/linijski menadžer se sastaju radi evaluacije u odnosu na ugovor. Sadržaj koučing sesija ostaje poverljiv, ali se evaluira razvojni progres.

Struktura i trajanje:

Preporučena dinamika rada je 2 sesije mesečno, minimum 10 susreta.
Klijent dobija radnu svesku sa materijalima i koučing alatima.
Poslodavac dobija preliminarni izveštaj o statusu progresa, i završni izveštaj na kraju programa.
Zatražite ponudu

Zatražite ponudu

Ukoliko vas zanimaju cene određenih treninga i pogodnosti plaćanja, ili želite da zakažete sastanak i saznate više o uslugama koje pružamo, molimo vas da popunite naš formular i ubrzo ćemo Vas kontaktirati!

Vaše podatke koristićemo isključivo za pružanje informacija u vezi programa iz našeg portolija

Scroll to Top